21.9.2018

Historia ja brändi

Ark-byroo on 20 toimintavuotensa aikana laatinut satoja rakennushistoriallisia selvityksiä. Jokainen kohde on ainutlaatuinen, mutta samalla osa laajempaa kokonaisuutta. Vankka kokemus ja prosessinhallinta antavat meille pohjan havaita oleellinen.

Huippukohteiden tarinoita osataan hyödyntää niiden tunnetuksi tekemisessä, mutta myös arkisemmissa rakennuksissa on aineksia hyviin tarinoihin. Sekä taloyhtiöt että ammattimaiset kiinteistösijoittajat ammentavat enenevissä määrin rakennusten ja alueiden historiasta. Esimerkiksi vanhan pääkonttorin muutos asunnoiksi tai teollisuusympäristöstä kuoriutuva monimuotoinen asuin- ja työpaikka-alue kertoo toimijoista ja elinkeinorakenteen muutoksesta. Tarina antaa selityksen hienoille koristemaalauksille, korkeille huoneille tai tehtaan vanhoille piipuille, ja jää mieleen.

Yksiin kansiin

Rakennuksen vaiheiden tiivistäminen yksiin kansiin lisää kiinteistön arvostusta ja auttaa ymmärtämään nykytilaa. Samalla tulevat esiin erityispiirteet, rakennuksen identiteetti. Positiivinen erottuminen tukee arvon kehittymistä. Kun rakennuksella on vahva identiteetti, rakennus on käyttäjiensä – sekä nykyisten että tulevien – mielessä. Kokemuksen perusteella rakennushistoriallisia arvoja kunnioitetaan, jos niistä tiedetään. Ymmärrys siitä, minkälainen rakennus on alun perin ollut ja miten ollaan päädytty nykytilaan, auttaa katsomaan myös tulevaan. Tiedon turvin voidaan suunnitella tulevia korjaus- ja muutostoimia, jotka säilyttävät rakennukselle ajan saatossa muodostuneen identiteetin ja vahvistavat brändiä.

Kiinnostuitko? Historiateos voidaan toteuttaa monella tavalla. Kauniit kuvat ja hyvin toimitettu teksti tulevat parhaiten esiin laadukkaassa painatteessa. Toisaalta, historiikin verkkoversio voi olla osa taloyhtiön verkkosivuja. Ota rohkeasti yhteyttä!

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710