Hollolan uimahalli, Hollola

ark-byroo-RHS-hollolan-uimahalli 1

Sijainti: Hollola
Toimeksianto:
Rakennushistoriaselvitys
Tilaaja: Hollolan kunta, kehitys ja kaavoitus

Suoritusajankohta: 2020
Laajuus: 4636 m2

ark-byroo-RHS-hollolan-uimahalli 2

Kunnan tarve laajentaa suosittua uimahallia edellytti tarkkaa harkintaa kaavamuutoksen vaihtoehdoista: edessä oli joko 1980-luvun kylpylähenkisen uimahallin peruskorjaus ja laajennus tai täysin uusi rakennus. Rakennushistoriaselvitys laadittiin tukemaan kulttuurihistoriallisten ja arkkitehtonisten arvojen tunnistamista sekä asemakaavoitukseen liittyvää päätöksentekoa.

Arkkitehtitoimisto Helin & Siitosen suunnittelema Hollolan monitoimitalo ja uimahalli pohjautuvat arkkitehtuurikilpailun voittoon ja valmistuivat vuonna 1986. Monipuolisesti jäsennelty laattajulkisivu, keskeistilan ympärille ryhmittyvät toiminnot ja Eero Paloheimon suunnittelemat näyttävät rakenteet luovat upean ja viihtyisän kokonaisuuden.

Hollolan uimahalli edustaa 1980-luvun uudenlaista kylpylämäistä uimahallikonseptia. Rakennuksen arkkitehtoniset arvot ovat kiistattomat ja nousevat esiin aikakautensa merkittävimpien urheilurakennusten ja arkkitehtuurin joukosta. Myös kansainvälinen arkkitehtuurilehdistö huomioi onnistuneen hankkeen.

Ark-byroo toimii kumppanina kiinteistöhankkeen
alkumetreiltä toteutukseen saakka.