Työpajankatu 10, Helsinki

ark-byroo tyopajankatu 10 1

Sijainti: Kalasatama, Helsinki
Toimeksianto:
Liikehuoneiston muutossuunnitelma
Tilaaja: Ark-byroo Oy (sisäinen projekti)

Rakennuksen tyyppi: toimistorakennus
Suoritusajankohta:
2020/2023
Laajuus: 438 m2

ark-byroo tyopajankatu 10 2

Työkohteena oli vuonna 1991 valmistuneen Helsingin Yrittäjätalon kattokerroksen käyttötarkoituksen muutos teollisuustilasta toimistoksi uuden asemakaavan mahdollistamalla tavalla. Käyttötarkoituksen muutos edellytti muun muassa yläpohjan paloturvallisuuden parantamista ja mittavia taloteknisiä muutoksia.

Lounasravintola oli jäänyt vaille käyttöä sen jälkeen, kun viereiseen kauppakeskus Rediin oli avattu joukko uusia ravintoloita. Korona-pandemia johti ravintolatoiminnan lopettamiseen. Huonokuntoinen tila jäi odottamaan uutta käyttöä ja käyttäjää.

ark-byroo tyopajankatu 10 3

Muutimme lounasravintolana toimineen ylimmän kerroksen liikehuoneiston kattoterasseineen suunnittelutoimistoksi. Laajensimme tilaa yhdistämällä siihen käytävätilaa, muodostaen rungon läpi ulottuvan huoneiston. Rakensimme avoimen ja valoisan monitilatoimiston, josta aiempi teollisuuskeittiö ja saunatilat purettiin.

Toteutimme avotilan rinnalle akustisesti eristettyjä neuvotteluhuoneita, säilyttäen tilan avoimuuden lasiseinillä. Lisäksi rakensimme sosiaalitiloja ja vetokaapein varustetun laboratorion. Muutokset edellyttivät taloteknisten järjestelmien päivittämistä ja muun muassa viilennysjärjestelmän asentamista.

ark-byroo tyopajankatu 10 4

Ark-byroo toimii kumppanina kiinteistöhankkeen
alkumetreiltä toteutukseen saakka.