Drumsö lågstadieskola

Sijainti: Helsinki, Lauttasaari Toimeksiannon tyyppi: Rakennushistoriaselvitys Tilaaja: Helsingin kaupunki Suoritusajankohta: 2016 Laajuus: 4 144 m2 Arkkitehdit: Kitty ja Lauri Erik Hanstén Valmistumisvuosi: 1930

Drumsö lågstadieskolanin suppea rakennushistoriaselvitys palveli rakennuksen peruskorjauksen suunnittelutyötä sekä prosessia, jossa Lauttasaaren koulujen tilannetta selvitettiin ja niiden suojelutarpeita arvioitiin. Alun perin peltojen keskelle noussut rakennus jäi vähitellen kerrostalojen ympäröimäksi.

Koulukokonaisuus on valmistunut kolmessa osassa, vuonna 1930 valmistui arkkitehtien Kitty ja Lauri Hansténin suunnittelema klassistinen osa; vuonna 1949 Hilding Ekelundin suunnittelema kaksikerroksinen pihasiipi ja vuonna 1987 Reino Huhtiniemen suunnittelema matala lisäsiipi kadun varteen. Drumsö lågstadieskolanin vanhin osa rakennettiin Birger Brunilan laatiman yleissuunnitelman mukaan Lauttasaaren pääakselin, eli Tallbergin puistotien varteen, sen länsipäähän. Rakennus on pysynyt alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan, ja tilat ovat soveltuneet nykykoulunkäynnin tarpeisiin. Drumsö lågstadieskola on kaupunkikuvallisesti ja historiallisesti merkittävää rakennus Lauttasaaressa.

Tutustu myös

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710