Jousenkaaren koulu

Sijainti: Espoo, Tapiola Toimeksiannon tyyppi: Rakennushistoriaselvitys Tilaaja: Espoon Tilapalvelut Suoritusajankohta: 2017 Laajuus: 4170 m2 Arkkitehdit: Osmo Sipari Valmistumisvuosi: 1960

Espoon Tapiolassa sijaitsevan Jousenkaaren koulun rakennushistoriallinen selvitys laadittiin tukemaan rakennuksen tulevaisuudennäkymien suunnittelua. Vaihtoehtoina olivat perusparannus ja laajennus tai purkaminen. Vuonna 1960 valmistunut koulurakennus sekä kaksi opettaja-asuntolana toiminutta rivitaloa ovat Osmo Siparin suunnittelemia.

Matala, linjakas koulu solupihoineen edustaa Espoon varhaisia moderneja kouluja. Jousenkaaren koulua pidettiin 1960-luvulla arkkitehtonisesti onnistuneena, ja se esiteltiin muun muassa Arkkitehti-lehdessä vuonna 1961. Koulun arkkitehti Osmo Sipari oli aikansa merkittäviä koulusuunnittelijoita. Jousenkaaren koulu oli ensimmäinen solukoulutypologiaan perustuva koulu Siparin tuotannossa. Koulutontti sijaitsee Jousenkaaren länsipuolella Länsi-Tapiolassa. Aluetta rakennettiin pääasiassa 1960-luvulla ja se perustuu Otto-Ivar Meurmanin asemakaavaan vuodelta 1947. Samalla tontilla sijaitsee myös myöhemmin, vuonna 1991 valmistunut Jousenkaaren päiväkoti, sekä ensimmäisen maailmansodan aikainen puolustusasema, jonka rakennusajankohta on 1915–1918. Koulukokonaisuus kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. Rakennusta ei ole suojeltu asemakaavassa.

Tutustu myös

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710