Kanavaranta 1, muutossuunnitelma

Sijainti: Helsinki, Katajanokka Toimeksiannon tyyppi: Toimistorakennus Tilaaja: WestInvest First Kanavaranta Oy Suoritusajankohta: 2019- Laajuus: 8080 m2 Valmistumisvuosi: 1962

 

Rakennus sijaitsee erilaisten kaupunkitilojen ja katulinjojen nivelkohdassa Helsingin Katajanokalla.

Kanavaranta 1, metsäteollisuuskonserni Enso-Gutzeitin pääkonttorikseen 1962 rakennuttama ja Alvar Aallon suunnittelema toimistotalo on arkkitehtoninen merkkiteos Helsingin ytimessä. Rakennus suojeltiin rakennussuojelulailla 2010. Suojelupäätöksen mukaan rakennusta tulee kehittää ja korjata sen kulttuurihistoriallisen arvon edellyttämällä tavalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhden käyttäjän rakennus muutetaan vuoden 2023 aikana useamman yrityksen toimitiloiksi ja kattokerrokseen avataan ravintola. Ark-byroo vastaa hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta huolehtien sekä kokonaiskonseptista että kunkin käyttäjän huoneiston suunnittelusta. Ark-byroo on laatinut rakennuksesta kattavan inventointimallin ja rakennushistoriaselvityksen suunnitteluvaiheen lähtötiedoiksi.

Pohjapiirustus kolmannen kerroksen päivitetyistä toimitiloista.

Asianajotoimisto DLA Piperin tilat valmistuvat ensimmäisenä rakennuksen toiseen ja kolmanteen kerrokseen. Kymmenen vuotta sitten tehdyissä muutostöissä alkuperäinen koppikonttori purettiin ja rakennukseen muodostettiin avokonttoritiloja. Samalla tiettyjen kerrosten välille rakennettiin sisäporras. Tämänhetkiset muutostyöt vahvistavat Aallon aikaista tilarakennetta. Toimistokerrosten länsipäässä sijaitsevista arvokkaimmista tiloista, joista on näkymät Kauppatorille, tulee kohtaamispaikkoja. Itäpää palvelee käyttäjiään puolestaan nykyaikaisena työympäristönä.

 

Rakennuksen kattokerroksessa on laaja terassi, yksilöllisiä kabinettitiloja ja entinen henkilökunnan ravintola. Nämä rakennuksen upeimmat tilat avataan yleisölle ja muutetaan laadukkaaksi ravintolaksi. Terassille on jatkossa esteetön pääsy.

 

Suunnitteluratkaisu säilyttää sekä tilat että alkuperäiset osat, kuten orgaanisen muotoisen nahkaseinän, puupaneelit, ritilät, Aallon muotoilemat porrasaskelmat, valaisimet ja muut ainutlaatuiset yksityiskohdat. Muutokset ovat mahdollisimman vähäisiä, luonteeltaan poistettavia ja ne kohdistuvat suojelun kannalta toisarvoisiin tiloihin.

Tutustu myös

No items found.

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710