Kasarmitorin kaupparakennus

Sijainti: Helsinki Toimeksiannon tyyppi: Rakennushistoriaselvitys Tilaaja: Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo Suoritusajankohta: 2018 Laajuus: 5 821 m2 Arkkitehdit: Iikka Martas Valmistumisvuosi: 1960

Kasarmitorin näyttely- ja liikerakennuksen rakennushistoriallinen dokumentointi toteutettiin vaiheessa, jossa rakennuksen nykyisellä omistajalla oli tarkoitus korvata nykyinen rakennus uudella liikerakennuksella. Työssä dokumentoitiin nykytila, esiteltiin arkkitehti Iikka Martaksen alkuperäinen suunnittelutratkaisu ja listattiin rakennukseen kohdistuneet muutokset rakennuslupakronologian avulla.

Helsingin Kasarmitorin laidalle vuonna 1960 valmistunut liikerakennus toimi alun perin näyttelyhallina, jonka alakellarissa oli parkkihalli ja ensimmäiseen kerrokseen torin puolelle sijoittui huoltoasema.  Rakennukseen on tehty lukuisia muutoksia ja merkittävin peruskorjaus on tehty vuosina 1995-96, jolloin muun muassa ylin kerros muutettiin elintarvikeliikkeeksi, huoltoasema drive-in ravintolaksi ja julkisivuun tehtiin laajoja muutoksia, kuten uusittiin ikkunat ja muutettiin ikkunajakoa. Kasarmitori on osa Kaartin kasarmin RKY-aluetta ja kaupparakennus sijaitsee kaupunkikuvallisesti merkittävällä paikalla. Nykyisessä asemakaavassa Martaksen suunnitelemaa kaupparakennusta ei ole suojeltu.

Tutustu myös

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710