Kivimiehen alue

Sijainti: Espoo, Otaniemi Toimeksiannon tyyppi: Kulttuuriympäristöselvitys Tilaaja: Senaatti-kiinteistöt Suoritusajankohta: 2017 Arkkitehdit: Useita Valmistumisvuosi: 1955-2016

Otaniemen kampukseen kuuluvan Kivimiehen alueen kulttuuriympäristöselvitys laadittiin tilanteessa, jossa rakennusten nykyinen käyttö tutkimus- ja opetustiloina oli osin päättymässä. Omistajat tutkivat mahdollisuuksia kehittää kiinteistöjä muihin käyttötarkoituksiin, joka puolestaan edellytti alueella kaavamuutoksia.

Kivimiehen alue käsittää 17 tutkimus- ja opetusrakennusta. Rakennukset ovat pääosin punatiilisiä ja matalia, ja ne on sijoiteltu alueelle maastoa mukaillen. Valtio osti vuonna 1949 Otaniemen ja Hagalundin kartanoiden maita Teknillisen korkeakoulun ja Valtion teknillisen tutkimuslaitoksen tarpeita varten. Tulevasta kampusalueesta järjestettiin samana vuonna arkkitehtikilpailu, jonka voittivat arkkitehdit Aino ja Alvar Aalto. Aallon toimisto osallistui Otaniemen suunnitteluun yhdessä Otaniemen hoitokunnan kanssa 1960-luvulle saakka. Kivimiehen aluetta suunniteltiin saman kokonaisuuden osana. Ensimmäinen rakennus Kivimieheen rakennettiin 1955  ja viimeisin rakennus on vuodelta 2016. Rakennuksista yhdeksän on asemakaavassa suojeltuja. Kampusalue on voimakkaasti kehittyvä, kun te toimii nykyään Aalto-yliopiston pääkampuksena.

Tutustu myös

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710