Lauttasaaren ala-aste

Sijainti: Helsinki, Lauttasaari Toimeksiannon tyyppi: Rakennushistoriaselvitys Tilaaja: Helsingin kaupunki Suoritusajankohta: 2016 Laajuus: 6 265 m2 Arkkitehdit: J. S. Sirén Valmistumisvuosi: 1954-1955

Rakennusinventointiin painottunut Lauttasaaren ala-asteen rakennushistoriallinen selvitys palveli rakennuksen perusparannushankkeen hanke- ja rakennussuunnittelua. Työssä keskityttiin koulun sisä- ja ulkotilojen säilyneisyyteen. Vuonna 1954 valmistunut koulurakennus on arkkitehti Johan Sigfrid Sirénin piirtämä ja sen kokonaisuuteen kuuluu lisäksi vuonna 1955 valmistunut siipirakennus.

Lauttasaaren ala-aste edustaa huolellisesti suunniteltua 1950-luvun arkkitehtuuria. Siinä on käytetty ajankohdalle tyypillisiä materiaaleja, kuten tiiltä, betonia, lasia, metallia ja puuta. Myös tilajärjestely, jossa luokkahuoneet ovat omassa siiveessä, on ajankohdalleen luonteenomainen.  Rakennus toimii edelleen kouluna. Alun perin neuvolana ja kirjastona toimineessa siipirakennuksessa on vuodesta 1995 alkaen sijainnut taiteen perusopetusta antava Lauttasaaren musiikkiopisto. Koulua ja siipirakennusta ei ole suojeltu asemakaavassa.

Tutustu myös

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710