Leposaaren kappeli

Sijainti: Helsinki, Kulosaari Toimeksiannon tyyppi: Korjaussuunnittelu Tilaaja: Helsingin seurakuntayhtymä Suoritusajankohta: 2012 Laajuus: 50 m2 Arkkitehdit: Armas Lindgren Valmistumisvuosi: 1927

Helsingin Kulosaaressa sijaitsevan Leposaaren hautausmaan siunauskappelin restaurointisuunnitelma laadittiin tuulikaapin, räystään, ja pääoven vaurioiden korjaamiseksi, sekä niiden alkuperäiseen ulkoasun palauttamiseksi.

Leposaaren hautausmaa vihittiin käyttöönsä Kulosaaren huvilakaupunginosan hautausmaaksi vuonna 1927 ja sen kokonaissuunnitelman laati arkkitehti Armas Lindgren. Aluesuunnitelmansa keskiakselin päätepisteeksi Lindgren suunnitteli kahdeksankulmaisen ja kattomuodoltaan kotamaisen siunauskappelin. Vuonna 1929 valmistunut hirsirunkoinen kappeli on detaljoitu Lindgrenille tyypillisin klassistisin aihein. Sen tuulikaappi on toteutettu soirorakententeisena ja sen julkisivut on rapattu. Sokkeli sekä kappelin porras ovat betonia ja portaan askelmat on toteutettu yhdistäen kiviladontaa paikalla valettuun betoniin. Siunauskappelin symmetrinen muoto ja klassistiset koristeaiheet sekä alueen keskiaiksaalisuus muodostavat vastapainon hautausmaan reheville viheralueille ja maaston kaarevalle tieverkostolle.

Tutustu myös

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710