Lillklobb

Sijainti: Espoo, Nuijala Toimeksiannon tyyppi: Arkeologinen tarkkuusinventointi Tilaaja: TOTEM-teatteri Suoritusajankohta: 2016

Espoon Nuijalan Lillklobbissa suoritettiin arkeologinen tarkkuusinventointi, jonka tavoitteena oli selvittää, onko permakulttuuriseen viljelykokeiluun otettavaksi aiotuilla alueilla säilynyt muinaisjäännös. Lillklobbin tilan jäljellä olevat osat on merkitty muinaisjäännösalueeksi, sillä tontilla on sijainnut keskiaikainen Klobbskogin kylän tontti.

Tutkimuskohteiksi määriteltiin kaksi pienialaista aluetta, jonne avattiin kahdeksan koekuoppaa. Tutkimusten tuloksena voidaan todeta, että pääosa tutkimusalueesta on ollut läpi historian peltoa. Se oli havaittavissa koekuoppien kerrostumissa ja tämä tulee ilmi myös historiallisia karttoja tarkasteltaessa. Sen sijaan eteläisen tutkimusalueen pohjoisosissa oli havaittavissa kahdessa kuopasta kiviladelmia, jotka viittaavat vanhojen rakenteiden säilymiseen tällä aluella. Työssä ei saatu ajoittavia löytöjä näille rakenteille.

Tutustu myös

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

010 2350 566