Mannerheimintie 12

Sijainti: Helsinki Toimeksiannon tyyppi: Rakennushistoriaselvitys Tilaaja: KOy Luna Suoritusajankohta: 2016 Laajuus: 11 922 m2 Arkkitehdit: Konstantin Kiseleff ja Elia Heikel Valmistumisvuosi: 1889

Mannerheimintie 12:ssa Helsingin Kampissa sijaitsee vuonna 1889 valmistunut C. Kiseleffin ja E. Heikelin suunnittelema KOy Luna. Uusrenessanssityylisen kaupunkikivitalon rakennushistoriaselvitys käsitteli Lunan käyttö- ja korjaushistoriaa. Työ laadittiin kiinteistön kulttuuritietoisen ja tasapainoisen kehittämisen tueksi.

Yli satavuotiaan Kiinteistö Oy Lunan historiaan on mahtunut monenlaisia vaiheita. Uusrenessanssitalon ulkomuoto on pysynyt melko lailla ennallaan, mutta ympäristö ja toiminnat sen sisällä ovat muuttuneet. Lunan keskeinen sijainti on aina vaikuttanut sen luonteeseen. Aikanaan se rakennettiin nopeasti kasvavan pääkaupungin uuden kaupunginosan reunalle edustavan puistokadun varrelle. Taloon asettui korkeassa yhteiskunnallisessa samassa olevia perheitä ja asunnot olivat heidän edustustarpeidensa mukaisia.

Toisen maailman sodan jälkeen asuntoja muutettiin toimistoiksi ja rakennusta korotettiin kerroksella. Rakennus toimii edelleen toimisto- ja liikerakennuksena. Sen sivua rajaavan Kalevankadun muuttaminen kävelykaduksi on saanut rakennuksen kivijalkaliikkeiden keskittymään ravintolatoimintaan.

Tutustu myös

No items found.

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710