Pihlajiston ala-aste

Sijainti: Helsinki, Pihlajisto Toimeksiannon tyyppi: Rakennushistoriaselvitys Tilaaja: Helsingin kaupunki Suoritusajankohta: 2017 Laajuus: 5 966 m2 Arkkitehdit: Osmo Lappo Valmistumisvuosi: 1978

Helsingissä sijaitsevan Pihlajiston ala-asteen rakennushistoriaselvitys laadittiin tukemaan rakennuksen korjaus-, ja muutosvaiheen suunnittelua. Osmo Lapon arkkitehtitoimiston suunnittelema, vuonna 1978 valmistunut koulurakennus suunniteltiin uusien peruskoulunormien mukaisella tilaohjelmalla, jossa korostuivat tilojen monikäyttöisyys.

Suunnitteluratkaisun tavoitteena oli muunneltava ja joustava oppimisympäristö, joka antaisi hyvät puitteet pienryhmäopetukselle, ryhmätyöskentelylle ja itsenäiselle opiskelulle.  Pihlajiston ala-asteen pohjaratkaisuksi valikoitui on keskikäytävän ja solun yhdistelmä. Rakennuksessa on ajankohtansa kouluarkkitehtuurille ominaisia piirteitä, kuten matala, suorakulmainen rakennusmassa, tasakatto, punatiili julkisivumateriaalina sekä modulijärjestelmään perustuva julkisivusommitelma. Sisätiloissa materiaalit, värit, yksityiskohdat sekä erilliset rakennusosat, kuten lasiväliseinät, kattoikkunat ja siirtoseinät, ovat aikakaudelle tyypillisiä. Koulu on säilynyt huomattavan hyvin alkuperäisessä asussaan sekä sisätiloiltaan että ulkomuodoltaan. Alkuperäistä käyttötarkoitusta vastaavassa toiminnassa olevassa rakennuksessa on säilynyt runsaasti alkuperäisiä yksityiskohtia ja irtokalusteita.

Tutustu myös

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710