Porkkalankatu 3

Sijainti: Helsinki, Ruoholahti Toimeksiannon tyyppi: Rakennushistoriaselvitys Tilaaja: KOy Helsingin Porkkalankadun Torni/ Genesta Property Nordic Suoritusajankohta: 2019 Laajuus: 15960 m2 Arkkitehdit: Ilkka Pajamies Valmistumisvuosi: 1986

Kemiran entinen pääkonttori sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa, kahden keskeisen liikenneväylän solmukohdassa. Näyttävä, punatiiliverhoiltu rakennus valmistui vuonna 1986. Suppea rakennushistoriaselvitys laadittiin kiinteistön kehittämisen ja peruskorjauksen tarpeisiin.

Arkkitehti Ilkka Pajamiehen suunnittelema, tämän päätyönä tunnettu kahdeksankerroksinen toimistorakennus valmistui samaan aikaan kun Ruoholahden satama- ja teollisuusaluetta alettiin kehittää työpaikka- ja asuntoalueena. 1980-luvun noususuhdanteen aikana Helsinkiin rakennettiin useita pääkonttoreita. Kahdesta, päädystään pyöristetystä osasta ja niiden välisestä massasta koostuva rakennus on jäsentelyltään laadukas ja viimeistelty. Myös sisätilojen suunnittelu on detaljoitua. Sisääntuloaula on valoisa ja kellariin sijoitettiin ajan hengen mukaan laajat henkilökunnan virkistystilat. Ulkotilat suunniteltiin osana kokonaisuutta. Rakennus toimii näkyvänä porttirakennuksena Länsiväylälle.

Rakennus säilyi Kemiran pääkonttorina kolmisenkymmentä vuotta. Vuonna 2018 rakennus siirtyi Genestan omistukseen, joka on käynnistänyt kiinteistössä laajat peruskorjaus- ja muutostyöt.

Tutustu myös

No items found.

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710