Stora Enson pääkonttori

Sijainti: Helsinki, Katajanokka Toimeksiannon tyyppi: Rakennushistoriaselvitys Tilaaja: Stora Enso Oyj Suoritusajankohta: 2007 Laajuus: 12 000 m2 Arkkitehdit: Alvar Aalto Valmistumisvuosi: 1962

Alvar Aallon suunnitteleman Stora Enson pääkonttorin rakennushistoriaselvitys laadittiin osana monipolvista suojeluhanketta, jonka tuloksena rakennus  päätyi omistajavaihdoksen yhteydessä rakennussuojelulain nojalla suojelluksi. Toimistorakennus sijaitsee Esplanadin ja Kauppatorin näkymäpäätteenä, harvinaisen korkeaprofiilisella paikalla Helsingin historiallisessa kaupunkikuvassa.

Selvityshetkellä rakennuksen valkoinen marmorijulkisivu oli ajautunut huonoon kuntoon ja kaipasi korjaamista. Omistaja halusi vaihtaa julkisivujen sopimattomaksi osoittautuneen marmoripäällysteen uuteen, jonka takia työssä tarkasteltiin julkisivumateriaalivaihtoehtoja suojeluarvojen kannalta. Vuonna 1962 valmistunut toimistotalo on sisätiloiltaan erityisen loistokas. Selvitystä laadittaessa havaittiin, että Aalto oli tarkoittanut elementtiväliseinin jaetut toimistotilat tarpeen vaihtuessa muokattaviksi, jolloin rakennus oli lähtökohdiltaan muuntojoustava.

Tutustu myös

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

010 2350 566