Suvela

Sijainti: Espoo, Suvela Toimeksiannon tyyppi: Korjausrakentamisen ja perusparannuksen ohjeet Tilaaja: Espoon kaupunki Suoritusajankohta: 2010 Laajuus: 300 000 m2 Arkkitehdit: Useita Valmistumisvuosi: 1970

Espoon Suvelan alueen kiinteistöjen ja pihojen korjausrakentamis- ja perusparannusohjeet laadittiin tukemaan Espoon kaupungin pyrkimyksiä kehittää kaupunginosan myönteistä identiteettiä ja liittää aluea tiiviimmin osaksi keskustaa. Ohjeiden näkökulma painottui kaupunkikuvallisiin kysymyksiin.

1970-luvulla rakennettu Suvelan lähiö sijaitsee Espoon keskuksen kaakkoispuolella ja se on tunnettu korkeista ruutuelementtikerrostaloistaan sekä vehreistä puistoalueistaan. Alueeseen kuuluvat myös ostos- ja palvelukeskus sekä koulu urheilukenttineen. Talojen julkisivut olivat selvitysajankohtana ajautuneet huonoon kuntoon ja pihat kaipasivat lisää viihtyisyyttä. Arkkitehdin ja maisema-arkkitehdin yhteistyönä laaditussa tarkastelussa määritettiin alueen identiteetin kannalta tärkeät ominaispiirteet, joiden pohjalta kehitettiin alueen kokonaisilmeen yhtenäisyyttä tukevia suosituksia.  Yhteistyössä Maisema-arkkitehdit Byman & Ruokonen oy:n kanssa laadituissa menettelytapaohjeissa annettiin myös suosituksia alueelle sopiviksi kasvilajeiksi ja kiinnitettiin huomiota luonnonpuuston uusimistarpeeseen. Työn yhtenä osana laadittiin ideasuunnitelma täydennysrakentamisen mahdollisuuksista esimerkkikortteliin, joka toimii alueen porttina Espoon keskukseen päin.

Tutustu myös

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710