Tarinan sairaala

Sijainti: Siilinjärvi Toimeksiannon tyyppi: Rakennushistoria- ja kulttuuriympäristöselvitys Tilaaja: Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Suoritusajankohta: 2014 Laajuus: 10 258 m2 Arkkitehdit: Eino Forsman Valmistumisvuosi: 1931

Pohjois-Savossa Siilinjärvellä sijaitsevan Tarinan sairaalan rakennushistoria- ja kulttuuriympäristöselvitys laadittiin sairaalarakennusten käyttötarkoituksen muutoksen tueksi.

Alun perin tuberkuloosiparantolana toimineiden rakennusten suojelutarve tuli määrittää ja antaa eväitä alueen kehityksen sekä rakennusten korjaamisen ja muutostöiden suunnitteluun.

Sairaalan paikaksi valittiin tuberkuloosiparantoloille tyypilliseen tapaan paikka harjun laelta. Tarinaharjusta nimensä juontanut sairaala rakennettiin alun perin 1900-luvun alussa ja sitä laajennettiin merkittävästi 1920- ja 1930-lukujen taitteessa, jolloin se sai nykyisen muotonsa. Neljälle uudelle rakennukselle yhtenäistä on muotokieli, jossa yhdistyvät aikakauden klassistiset ja modernistiset aiheet. Uudisrakennukset suunnitteli arkkitehti Eino Forsman. Tuberkuloosin harvinaistumisen myötä sairaala muutettiin yleissairaalaksi 1970-luvun alussa.

 

Tutustu myös

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710