Topeliuksenkatu 16

Sijainti: Helsinki, Taka-Töölö Toimeksiannon tyyppi: Rakennushistoriaselvitys Tilaaja: Senaatti-kiinteistöt Suoritusajankohta: 2014 Laajuus: 2 860 m2 Arkkitehdit: Erik Kråkström Valmistumisvuosi: 1964

Svenska social- och kommunalhögskolanin entistä oppilaitosrakennusta koskeva rakennushistoriaselvitys toteutettiin rakennuksen ollessa tyhjillään. Rakennus oli osoittautunut tehottomaksi ja vaikeasti muunneltavaksi uuteen käyttöön, jolloin sen purkumahdollisuutta haluttiin selvittää. Korkeakoulurakennus valmistui vuonna 1964 osaksi kerrostalovaltaista Taka-Töölöä ja se poikkeaakin huomattavasti ympäröivästä rakennuskannasta sekä mittakaavansa että modernin muotokielensä vuoksi.

Erik Kråkströmin suunnittelema tiukan suorakulmainen, valkoinen rakennus on perusmuodoltaan matala ja enimmillään kolmikerroksinen. Koulu mitoitettiin noin 150 oppilaalle. Rakennuksen alakerroksessa Topeliuksenkadun tuntumassa sijaitsevat rakennuksen julkisemmat, suuremmalle ihmismäärälle tarkoitetut tilat, kun taas ylimmissä kerroksissa ja syvemmällä talon rungossa sijaitsevat pienikokoisemmat seminaari- ja opiskelutilat. Ajalleen typilliseen tapaan rakennuksen betonirunko on tehty paikalla valaen ja ulkoseinät elementeistä. Rakennus on 1980-luvulla saanut kasvavan oppilaitoksen tarpeista johtuen laajennusosan. Lopullisesti korkeakoulu muutti pois rakennuksesta vuonna 2009 sen jäätyä jälleen kerran liian pieneksi.

Tutustu rakennushistoriaselvitykseen Senaatti-kiinteistöjen sivulla.

Tutustu myös

No items found.

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710