Työnjohtajankatu 1

Sijainti: Helsinki, Herttoniemi Toimeksiannon tyyppi: Ominaispiirteiden selvitys Tilaaja: JM Suomi Oy Suoritusajankohta: 2017 Laajuus: 26 247 m2 Arkkitehdit: Erkki Huttunen Valmistumisvuosi: 1945

Helsingin Herttoniemen yritysalueella sijaitsevat G. W. Sohlberg Oy:n  teollisuusrakennukset kuuluivat yhdelle alueen pitkäikäisimmistä toimijoista. Vaiheittain rakennettujen teollisuusrakennusten ominaispiirteiden selvitystyö laadittiin tilanteessa, jossa Herttoniemen yritysalueen toiminnan painopiste oli siirtynyt valmistavasta teollisuudesta myynti-, palvelu-, ja virkistyskäyttöön, ja alueelle oli tarkoitus suunnitella uutta käyttöä sekä lisärakentamista. Täydennysrakentaminen tarkoittaisi tehdasrakennusten osittaista purkua, minkä vuoksi selvityksessä painottui kohteen dokumentointi.

Tehdaskorttelissa korostuu kerroksellisuus. Kokonaisuus on kuitenkin melko yhtenäinen ja eriaikaisissa rakennusosissa on havaittavissa tiettyä jatkumoa. Rakennukset edustavat luonteikasta tehdasarkkitehtuuria, jota on tehty harkiten. Ympäristö on melko pienimittakaavainen ja vaihteleva. Kokonaisuuden vanhin rakennus on vuonna 1947 valmistunut punatiilinen tehdas, jonka suunnitteli arkkitehti Erkki Huttunen. Tehtaaseen on rakennettu vuosikymmenten saatossa lisä- ja laajennusosia ja siitä on purettu joitain vanhoja rakennuksia. Alkuperäisen tehdasrakennuksen lisäksi kiinteistöön kuuluvat vuosina 1955–1971 valmistuneet viisi tehdashallia tontin länsilaidalla. Lisäksi kiinteistöön kuuluu neljä muuta, eri rakennusvaiheissa 1960—80-luvuilla valmistunutta osaa.

Tutustu myös

No items found.

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710