Työnkulma

Sijainti: Kuopio Toimeksiannon tyyppi: Rakennus- ja kulttuurihistoriallinen tutkimus Tilaaja: Lemminkäinen Talo Oy Suoritusajankohta: 2016 Laajuus: 2 097 m2 Arkkitehdit: Kaj Michael Valmistumisvuosi: 1957

Kuopion keskusta-alueella sijaitsevan Työnkulma-nimisen työväentalon rakennushistoriallisessa tutkimuksessa tarkasteltiin rakennusta  kontekstissaan Kuopion modernin rakennuskannan, sodanjälkeisen työväen-talorakentamisen ja seurantaloperinteen osana. Selvitystyön tarkoituksena oli tuoda lisätietoa ristiriitoja herättäneessä kaavaprosessissa.

Kuopion keskusta-alueella sijaitseva, työväentaloksi rakennettu Työnkulma valmistui 1957. Rakennus on arkkitehti Kaj Michaelin suunnittelema ja se rakennettiin pitkälti talkoovoimin. Rakennuksen alkuperäinen käyttö on päättynyt ja tontille on valmisteltu asemakaava, joka sallisi rakennuksen purkamisen ja korvaamisen asuinrakennuksella. Asemakaavaehdotuksesta valitettiin ja asiaa ratkova korkein hallinto-oikeus edellytti Työnkulman rakennuksen kulttuurihistoriallisten arvojen vertaamista suhteessa muihin työväentaloihin ja Kuopion kaupungin uudempaan rakennuskantaan. Ark-byroon työllä pyrittiin samaan asemakaavoitusprosessiin täydentäviä näkökulmia.

Tutustu myös

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710