Variston vuoden 1977 asuntomessualue

Sijainti: Vantaa Toimeksiannon tyyppi: Rakennushistoriaselvitys Tilaaja: Vantaan Kaupunki, VAV asunnot Oy Suoritusajankohta: 2017 Laajuus: 19 333 432 m2 Arkkitehdit: Useita Valmistumisvuosi: 1975-1982

Rakennushistoriaselvitys Länsi-Vantaalla sijaitsevasta Variston vuoden 1977 asuntomessualueesta laadittiin Variston asuinalueen asemakaavamuutoksen lähtötiedoksi, kohteiden dokumentoimiseksi sekä mahdollisten suojelutarpeiden ja tavoitteiden määrittelemiseksi. Varisto on pienimittakaavainen asuinalue, jonka keskellä on keskuspuisto.

Variston messualueen talotyypit ovat pääosin rivitaloja, kytkettyjä pientaloja, paritaloja ja yksittäisiä erillispientaloja. Rakennusten korkeudet vaihtelevat yhdestä kahteen. Alueella on yksi varsinainen, kolmikerroksinen kerrostalo, jonka yhteydessä on liiketila. Alue on kokonaisuudessaan rakentunut vuosien 1975-1982 aikana. Varsinaisen asuntomessualueen rakennukset valmistuivat kesäksi 1977. Yhtenä asuntomessujen teemana oli erilaisten hallintamuotojen kokeilu pientalovalaisissa yhtiöissä. Kohteissa on useita suunnittelijoita ja osa rakennuksista oli talovalmistajien tyyppitalomalleja. Messujen kuuluisimmaksi kohteeksi nousi arkkitehti Harto Helpisen suunnittelema eko-omakotitalo.

Tutustu myös

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710