Gresantie 1–5

Kauniaisten vanhan huvilayhdyskunnan sydämessä sijaitsee kaksi noin satavuotiasta kulttuurihistoriallisesti arvokasta huvilaa, Villa Bensow ja Villa Solhaga, päiväkoti, lastenkoti ja kolme talousrakennusta. Tätä kokonaisuutta haluttiin kehittää siten, että se palvelisi yhä tehokkaammin omistajasäätiön toimintaa lapsiperheiden tukemisessa.

Osa kiinteistöstä oli tarkoitus erottaa erillisiksi tonteiksi ja kehittää näitä osia asumiskortteleina. Muun kiinteistön osalta etsittiin alueen ja toiminnan luonteeseen sopivaa kokonaisratkaisua.

Uudisrakentaminen alueella tulee sopeuttaa vanhaan miljööseen sekä kohteen maisemallisiin ja kulttuurihistoriallisiin arvoihin. Vanhat huvilat tulevat jatkossakin säilymään alueen kohokohtina ja näkyvimpinä rakennuksina. Vanhojen huviloiden välittömään läheisyyteen ei rakenneta. Puutarha-arkkitehti Paul Olssonin suunnittelema puutarha Bensowin huvilan ympärillä säilytetään rakentamattomana ja sen ominaisluonnetta ja elementtejä suositellaan palautettaviksi.

Säätiön toimintaa tukevia rakennuksia rakennetaan tontin pohjoispuolelle sekä Villa Solhagan läheisyyteen. Pohjoispuolelle sijoitetaan lähinnä verstas- ja talousrakennuksia sekä henkilökunnan asuintalo. Solhagan yhteyteen rakennetaan uusi päiväkotirakennus sekä kurssi- ja harrastustiloja. Uudet rakennukset antavat tilaa vanhoille rakennuksille ja korostavat niiden asema. Uusien rakennusten keskinäinen hierarkia näkyy ulospäin siten, että julkisemmilla rakennuksilla on oma luonteensa.

Asuntorakentaminen keskitetään kiinteistön itälaidalle. Asuinrakennusten mittakaava, materiaalit ja värit tulee sopeuttaa olemassa oleviin rakennuksiin. Asuinkorttelit muodostavat selkeästi oman kokonaisuutensa, jolla on selkeä moderni identiteetti. Uudisrakentamisessa ja ulkotiloissa otetaan huomioon kestävän kehityksen periaatteet ja suositaan ympäristöystävällisiä ratkaisuja.

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710