Kauppakaari 1

Kauppakaari 1 liikerakennus sijaitsee Keravan keskustassa keskeisellä ja kaupunkikuvallisesti merkittävällä paikalla. Kolmikerroksinen rakennus valmistui vuonna 1979 ja sen suunnitteli arkkitehti Kalevi Hietanen. Rakennus on paikallisesti tunnettu suurimman vuokralaisen, Anttilan, talona sekä rakennuksen aiemman omistajan mukaan Pohjola-yhtiöiden liiketalona. Kun Anttila ajautu konkurssiin vuonna 2016, ei tiloille ole löytynyt korvaavaa käyttöä ja rakennushistoriaselvitys laadittiin osana uuden asemakaava valmistelua.

Kookas liikerakennus pitää sisällään toimistotiloja, lääkäriaseman, suuren, kahteen tasoon levittäytyvän tavaratalotilan sekä katutason pienempiä liiketiloja. Ulkohahmoltaan monimuotoisen rakennuksen julkisivut koostuvat ruskealla klinkkerillä verhotuista betonielementeistä. Selvityksen piiriin kuuluu myös liikerakennuskokonaisuuteen kuuluva pysäköintirakennus, jonka sijainti kaupunkirakenteessa, massoittelu ja julkisivukäsittely, ovat kuitenkin liikerakennukselle alisteisia.

Kauppakaari 1:n liikerakennus on edustava esimerkki aikansa liikerakentamisesta. Rakennuksessa on käytetty laadukkaita materiaaleja. Kookas rakennus on sovitettu massoittelultaan ympäröivään rakennuskantaan ja vaihtelevaan ympäristöön.

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710