Arkkitehti­suunnittelu

Hyvä suunnitelma kantaa pitkälle. Ark-byroo tarjoaa arkkitehti- ja pääsuunnittelupalveluita korjaus- ja uudishankkeisiin sekä kaavatyöhön.

 

Kestävät ratkaisut

Hyvä suunnitelma tähtää sosiaalisesti, toiminnallisesti ja teknisesti kestäviin ratkaisuihin. Viisaat päätökset perustuvat kohteen tuntemukseen ja sen mahdollisuuksien oivaltamiseen. Tätä me tarjoamme teille kokonaisvaltaisen lähestymisen kautta.

Henkilöstöllämme on arkkitehtisuunnittelun, korjausrakentamisen ja pääsuunnittelun FISE-pätevyydet vaativiinkin kohteisiin. Tutustu laatimiimme korjaussuunnitelmiin.

Elimäenkatu 25–27 käyttötarkoituksen muutos. ©Ark-byroo

Käyttötarkoituksen muutos

Rakennusten käyttömuutokset ovat arkea nyky-yhteiskunnassa: teollisuuskiinteistöstä kuoriutuu asuntoja, virastosta ravintola ja sairaalasta työtiloja. Ark-byroo tarjoaa monialaista ongelman tarkastelua. Olemme kehittäneet uuden käytön ideointiin design-menetelmän, jossa fyysisen ympäristön ohella tarkastellaan taloudellisia ja sosiaalisia edellytyksiä.

Gresantie 1–5 täydennysrakentaminen 2018. ©Ark-byroo

Täydennysrakentaminen

Täydennysrakentamisen päämääränä on luoda jotain nykyistä parempaa. Täydennysrakentaminen edellyttää valintoja: jotain jää, jotain puretaan ja jotain lisätään. Osaamme navigoida rakennetussa ympäristössä.

Vainiolan liiterin uusi porras ja takka. Valokuva Sami Heikinheimo.

Rakennussuunnittelu

Korjaamalla rakennuksiin sitoutunut arvo ja energia saadaan uudelleen käyttöön. Kun rakennukset korjataan monikäyttöisiksi, muunneltaviksi ja helposti korjattaviksi, niiden elinkaari pitenee. Uudisrakentamisessa meitä kiinnostaa asiakkaan tarpeiden mukaisen ratkaisun lisäksi energiatehokkuus ja terveydelle vaarattomien rakennusmateriaalien käyttö.

 

Metodimme

Ark-byroo voi olla kumppaninne kiinteistöhankkeen alkumetreiltä toteutukseen saakka. Hanke etenee käsissämme lähtötilanteen analyysistä ideointiin, luonnoksiin ja toteutukseen. Suunnitelmien lisäksi tuotamme pistepilviskannaukseen perustuvia tietomalleja, laadimme historiaselvityksiä ja konsultoimme kaavahankkeissa. Lean-ajattelu on meille läheistä.

Tutustu projekteihin

Mitä palvelu tarjoaa sinulle?

  • Eri aikakausien tyylit, rakennustavat ja materiaalit tuntevaa suunnittelua
  • Kokemusta, kun uudisrakentaminen halutaan sitoa luontevasti osaksi vanhaa
  • Kykyä kuunnella asiakkaan tarpeita
  • Ymmärrystä monenlaisista lupaprosesseista
  • Kokemusta poikkeuksellisten projektien läpiviemisestä
  • Asiantuntijoita, kun halutaan selvittää muutoksen juridisia velvoitteita, sosiaalisia edellytyksiä tai rahoitusinstrumentteja

Ota meihin yhteyttä

Heräsikö kiinnostuksesi ja haluat tietää meistä lisää? Soita meille tai lähetä viesti!

050 574 8710