ark-byroo tietomallipalvelut bim kanavaranta

Tietomallipalvelut (BIM)

Vuonna 2025 voimaan astuva uusi rakentamislaki mullistaa korjausrakentamisen, sillä jatkossa rakennuslupaa haetaan tietomallipohjaisesti. Tietomallitiimimme luo ketterästi peruskorjauksen tietomallipohjaisen suunnittelun edellyttämät luotettavat lähtömallit. Tuottamamme lähtömallit, rakennuksen digitaaliset kaksoset, toimivat suunnittelun lisäksi perustana ylläpidolle ja elinkaarilaskentaan.

ark-byroo tietomallipalvelut bim lahtomalli aino ackte

Luotettava lähtömalli

Luotettava lähtömalli perustuu rakennuksen laserkeilaamiseen, joko maasta tai dronella ilmasta käsin. Tuotetun pistepilven pohjalta mallinnamme tehokkaasti rakennuksen sovitulla tarkkuudella (YTV 2012). Meiltä luonnistuu lähtömallit niin Archicad- kuin Revit-ohjelmistoilla ja georeferoimme mallin tarkkuus-GPS:n avulla paikalliseen koordinaatistoon. Meiltä luonnistuvat myös kevyemmät mittauspiirustukset samoja teknologioita hyödyntämällä.

ark-byroo tietomallipalvelut bim suunnittelumalli nuottaniemi

Suunnittelumalli

Korjattavan kohteen lähtömallista jalostamme suunnittelumallin, jota edellytetään rakentamislupaa haettaessa. Tuottamamme mallit sisältävät tietoa esimerkiksi materiaalisuudesta ja tehdyistä muutoksista. Selainpohjaisesti jaettuna se mahdollistaa tehokkaan yhteistyön eri suunnittelualojen välillä. Suunnittelu- ja rakentamisvaiheen päätteeksi päivitämme suunnittelumallin toteutumamalliksi rakennusvalvonnan järjestelmään.

ark-byroo sanni ruikka
Luotettavat lähtömallimme ovat vastaus tulevan lainsäädännön vaatimuksille korjausrakentamishankkeissa.
Sanni Ruikka, TIETOMALLITIIMIN VETÄJÄ
ark-byroo tietomallipalvelut bim mallin yllapito munkkiniemen nuorisotalo

Tietomallin ylläpito

Ylläpitopalvelumme varmistaa suunnittelumallin jatkuvan päivittämisen kiinteistön muutostöiden edetessä. Vuosittaiset katselmukset takaavat, että malli heijastaa rakennuksen viimeisimpiä muutoksia ja täyttää tietomallisuunnitelman vaatimukset. Lisäksi malliin voidaan integroida kalustetietoja, jotka osoittautuvat arvokkaiksi esimerkiksi vuokralais- tai käyttömuutosten yhteydessä.

ark-byroo tietomallipalvelut bim kuvantaminen

Kuvantaminen ja visualisoinnit

Tarjoamme kuvantamis- ja visualisointipalveluja uusimmilla ja laadukkaimmilla droneilla, luoden ortokuvia ja fotogrammetrista dataa. Tarjonnastamme löytyy myös raskaampaa dronekalustoa rakennusten laserkeilaukseen, erityisesti suurissa tai vaikeapääsyisissä kohteissa. Koulutetut lentäjämme tuottavat tarkkaa materiaalia projektien kaikkiin vaiheisiin, edistäen suunnittelun tehokkuutta ja tarkkuutta.